رئیس كمیته شهرسازی شورای شهر تهران تشریح كرد

از سرنوشت پادگان ۰۶ تا اقدامات مدیریت شهری در نوسازی بافت های فرسوده

از سرنوشت پادگان ۰۶ تا اقدامات مدیریت شهری در نوسازی بافت های فرسوده

به گزارش بکسیها رئیس کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران در مورد سرنوشت تفاهم درباره پادگان ۰۶ و اقدامات شهرداری تهران در حوزه نوسازی بافت های فرسوده توضیحاتی را ارائه نمود.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، زهرا نژاد بهرام در نشست خبری امروز سه شنبه در تشریح عملکرد کمیته شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: از شهریور ماه سال ۹۶ همزمان با آغاز دوره پنجم شورای شهر تهران که توانسته بود رای بالایی را کسب کند من بعنوان نفر هفدهم فهرست در تعداد آرای میلیونی تجربه نمایندگی مردم را کسب کردم که تجربه ای کاملا متفاوت از مدیریت کلان کشور بود. بر همین مبنا در حوزه بافت فرسوده اولویت کاری خویش را مشخص کردم و وارد کمیسیون شهرسازی شدم.
وی ادامه داد: البته در کنار بافت فرسوده دغدغه دیگر من مبحث زنان و نامناسب بودن شهر برای تردد شهروندان بود که در همین حوزه هم تابحال ۷ گزارش ۱۵۰ روزه را منتشر نموده ام و در تمام این مدت هم در فضای مجازی فعال بودم و برای داشتن ارتباط با شهروندان از راه فضای مجازی اقدام کردم.
وی افزود: در حوزه زنان هم مبحث رفع فضاهای بی دفاع که بستر مناسب امنیت زنان برای تردد در شهر بود و همینطور در حوزه امنیت شهر هم نقش بسزایی داشت اقدامات بسیاری را انجام دادیم به شکلی که با کمک معاونت شهرداری، منطقه ۱۰ بعنوان پایلوت انتخاب گردید و ۲۰۰ نقطه بعنوان فضاهای بی دفاع شهری احصاء شد که از این میان، رفع خطر ۱۱۰ نقطه انجام شد.
به نقل از ایشان، در این مورد بعدها در خیابان نواب قطعاتی را شناسایی کردیم و در نهایت گذر پشت نواب ایمن شد و بعدها نامه ای را به شهردار تهران نوشتیم تا مسئله به صورت عمومی در سطح شهر تهران مورد توجه قرار گیرد بر همین مبنا ۲۰۰۰ نقطه شناسایی شد که از این میان یکهزار و ۸۰۰ نقطه رفع خطر فضای بی دفاع شهری شد. البته همزمان نقاطی باقی مانده که باید رفع گردد.
وی خاطرنشان کرد: البته گاهی برخی اقدامات توسعه ای باعث ایجاد فضاهای بی دفاع شهری می شود. بنابراین چارچوب هایی تحت عنوان پیشگیری از ایجاد فضاهای بی دفاع شهری را تعیین کرد که همچون پیوست های زیست محیطی بعنوان پیوست پیشگیری از فضاهای بی دفاع شهری در اقدامات توسعه ای مد نظر قرار گیرد.
وی در مورد به کارگیری زنان در حوزه مدیریت شهرداری تهران اظهار داشت: امروز در انتهای دوره پنجم نرخ مدیریت زنان با ۱۰ درصد افزایش به ۱۵ درصد رسیده و با قول معاونت منابع انسانی قرار است تا آخر شهریور به ۲۰ درصد برسد. فضاهایی که امروز برای فعالیت زنان در تهران فراهم شده بر مبنای دستورالعملی است که برای آنها امنیت شغلی را فراهم می آورد. در واقع ایجاد امنیت برای شهروندان در شهر تهران از اقدامات خوبی بوده که امیدوارم در شورای شهر ششم هم پیگیری شود.
عضو شورای شهر تهران اضافه کرد: در مورد پست مشاور امور زنان در مناطق که حذف شد انتقاداتی به همراه داشت اما باید بگویم این کار غیر قانونی بوده و ما با سازمان امور استخدامی تلاشهای بسیاری را کردیم که این پست را احیا نماییم اما موفق نشدیم. در عوض نرخ مدیریت زنان در شهرداری افزایش پیدا کرد به شکلی که ۷۰۳ پست از پست های مدیریتی امروز در اختیار زنان است.
نژاد بهرام در مورد نوسازی بافت های فرسوده به وجود ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده در تهران اشاره نمود و اضافه کرد: اخیرا یک هزار و ۱۰۰ هکتار دیگر با تصویب شورایعالی شهرسازی به بافت فرسوده تهران افزوده شد. امروز نوسازی بافت فرسوده در تهران به ۴۷ درصد رسیده و در واقع ۷ درصد در طول ۴ سال نوسازی بافت فرسوده انجام شده و نرخ تجمیع ما حدود ۱۰ درصد رشد داشته که فرصت استثنائی برای نوسازی بافت های فرسوده بوجود آورده است.
وی افزود: ما در این دوره توانستیم ۳۰ باغ را در تهران از محل جرائم قطع درختان تملک و به عرصه عمومی تبدیل نماییم. همینطور یکی دیگر از اقداماتی که در این زمان پیگیری کردیم خارج کردن فریز املاک شهروندان از طرح توسعه دانشگاه تهران بود و در واقع ۲۰ سال از طرح اولیه گذشته بود و شهروندان در این محدوده نمی توانستند املاک خویش را نوسازی کنند که در نهایت دو هفته پیش شورایعالی شهرسازی و معماری بر مبنای مصوبه ای، شهرداری تهران را مکلف کرد که ظرف مدت یک ماه طرحی را عرضه کند که بر مبنای آن مجوز ساخت و ساز به شهروندان برای نوسازی خانه های خود داده شود. دانشگاه هم می تواند با طرح شهرداری املاکی که تملک کرده را بر مبنای نیازهای خود نسبت به ساخت و ساز آن اقدام نماید.
رئیس کمیته شهر سازی شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی در مورد اقدامات شورا در حوزه حریم اظهار داشت: در ارتباط با حریم سعی کردیم اتفاق خوبی رقم بخورد اما نشد. چون که مدیریت یکپارچه شهری نداریم و طرحی که آماده شده بود در کشوی میز استاندار باقی ماند. حتی یک مرتبه نام این طرح توسط شهردار عوض شد اما باز هم به نتیجه نرسید. البته با دو طرح حفاظت از محدوده بی بی شهربانو و ارتفاعات توچال سعی کردیم که نسبت به حفاظت از این محدوده ها بعنوان حریم اقدام نماییم.
نژاد بهرام در پاسخ به سوال دیگری در مورد سرنوشت پادگان ۰۶ هم اظهار داشت: برخی اعضا اعتقاد داشتند در این پادگان بارگذاری نباید صورت گیرد و تمام هکتار باید در اختیار شهر قرار بگیرد. بدون شک اگر چنین اتفاقی رخ می داد خوشحال می شدیم، اما تجربه نشان می داد که شهرداری در چنین مواردی باید وارد معامله و تفاهم با طرف مقابل شود. تراکم اولیه در توافق یک میلیون و ۲۰۰ متر مربع بود و عملا چیزی در اختیار شهر قرار نمی گرفت اما با طرحی که هم اکنون توافق شده ۵۴۰ هزار متر مربع تراکم داده خواهد شد و همینطور ارتش نسبت به ساخت ایستگاه مترو آن محدوده اقدام خواهد نمود.
به نقل از ایشان، شورایعالی شهرسازی و معماری هم به ارتش و شهرداری ضرب الاجل داده که تا آخر شهریور ماه اگر این فضا به روی شهروندان باز شد این تفاهم قابل قبول است در غیر این صورت باید تفاهمی از ابتدا برای تعیین تکلیف صورت گیرد. بدون شک اگر مقام معظم رهبری در پاسخ به نامه ای که در همین ارتباط توسط آقای میرسلیم به ایشان ارسال شده مساعدت کنند و این فضا در اختیار شهروندان قرار داده شود، اتفاق بسیار مبارکی است.
وی در مورد حضور زنان در حوزه مدیریت شهری اظهار داشت: عدم حضور زنان در عرصه ی مدیریتی بخشی از آن به فرهنگ و سیاست کشور بر می گردد که مدیریت زنان خیلی جا افتاده نیست و رویکرد مرد سالارانه حاکم بوده است. پس از انقلاب اسلامی تحولاتی در عرصه ی حضور و مشارکت زنان در حوزه سیاسی و مذهبی ایران رخ داد، اما متاسفانه به علت عدم وجود زیر ساخت ها گاهی به عقب بازگشته ایم. در دوره ۴ ساله ما در یک معاونت از حضور خانم اشرفی استفاده شد اما با تغییر ۳ شهرداری که داشتیم سیاست های متفاوتی اعمال شد. امروز هم حضور ۶ خانم در شورا به علت سهمیه بندی بانوان در فهرست اصلاح طلبان است و بدون شک باید در جهت تغییر فرهنگ گامهای بلند برداریم تا حضور زنان تزیینی و ویترینی نباشد.
وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد کاهش آراء اصلاح طلبان در انتخابات ششمین دوره شورای شهر تهران اظهار داشت: متاسفانه در سال ۹۸ هم در انتخابات مجلس اقبال مردم به صندوق های رای کاهش پیدا کرد و ۱۱ درصد از مردم تهران در انتخابات مجلس شرکت کردند. متاسفانه نتوانستیم جذابیت لازم را برای مردم جهت حضور پای صندوق های رای ایجاد نماییم. در بین اصلاح طلبان هم تشدد آراء و سستی در فضا به علت حذف همه نمایندگان آنان وجود داشت بر همین مبنا فهرست جمهور هم فعالیت لازم برای معرفی آن انجام نشد. بطور قطع مطالبات مردم تغییر کرده است و همه باید در راه خواست مردم حرکت کنند ما هم در دوره پنجم توانستیم تصویر دیگری از نمایندگی مردم را ترسیم نماییم و تمامی طرح ها و لوایح در این دوره در سامانه شفافیت قرار گرفت و تمام اتفاقات صحن شورا در کمال شفافیت در مقابل دید خبرنگاران بود.
وی تصریح کرد: ما در شرایطی مدیریت شهری را تحویل گرفتیم که در این دوران کسی رقبتی برای سرمایه گذاری در مدیریت شهری نداشته است. شهردار اول ما حذف شد شهردار دوم هم به لطف مجلس حذف شد و بیماری کرونا هم یک سال و ۷ ماه است که کشور را گرفتار کرده و شهرداری هم با مشکلات و شرایط سختی روبرو شده است پروژه هایی را به سرانجام رساندیم و البته پروژه هایی هم باقی ماند. بعنوان مثال در مورد ترمینال شرق مبحث آن قدر پیچیده شده که حتی امکان دارد مرجع قضایی ورود پیدا کند.
وی در مورد کمپین آرزوها و خروجی آن هم اظهار داشت: قرار بود اعتماد شهروندان در این پروژه تقویت شود که نتیجه خوبی داشت نزدیک به ۳۸۰ آرزو به ثبت رسید که از این میان ۹۰ مورد در ارتباط با محلات و ۱۱۰ مورد در ارتباط با سطح شهر تهران بود که به بخش های مختلف شهرداری ارجاع شد و امیدواریم این کمپین در آینده ادامه پیدا کند.
این عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در مورد انتشار برخی قراردادها که احتمال بروز تخلف در آن وجود دارد، اظهار داشت: این قراردادها در سایت شفافیت انتشار یافته است و علت آن نظارت عمومی بوده است. دو سازمان بازرسی و حراست شهرداری نظارت در این موارد را انجام می دهند و وقتی آئین نامه معاملات رعایت می شود و قرار داد زیر نظر دو نهاد نظارتی سازمان بازرسی و حراست است بطور قطع نظارت انجام شده البته ما هم پیگیر هستیم رقم های اعلام شده برای مجموعه ای از کارها بوده که یکی از آنها طراحی لوگو است و بدون شک اگر خطایی باشد به مراجع ذی صلاح اعلام خواهد شد.
وی در مورد مبحث انتشار کرونا و فعالیت مدیریت شهری هم اظهار داشت: اگر ظرفیتی که در بهشت زهرا فراهم شده در روزهای انتشار کرونا وجود نداشت تهران ۱۲ میلیونی در این بحران با مشکلات بسیاری روبرو می شد. در حوزه واکسیناسیون هم شهرداری تهران با قراردادن محل هایی برای مراکز واکسیناسیون کمک کرده و مصوباتی برای کاهش هزینه ها و تخفیفات ویژه کرونایی در نظر گرفته تا شهروندان احساس آرامش بیشتری کنند.
نژاد بهرام در مورد مبحث مناسب سازی در شهر تهران هم اظهار داشت: در ستاد مناسب سازی بعنوان نماینده شورا حضور داشتم و توانستم با کمک همکارانم مصوبه پشتیبانی از معلولان و کم توانان را عرضه کنم. همینطور طرح جامع مناسب سازی شهر تهران مصوب شد. از طرفی طرح مناسب سازی پیاده راههای شهر تهران را داشتیم که ۵۰۰ کیلومتر تا آخر شهریور تمام می شود. در این طرح تمام مسیر از وجود موانع اصلاح خواهد شد که شامل کارهای زیربنایی بسیار مهم می باشد.
وی افزود: ایستگاههای بی آر تی بیشتر از ۸۵ درصد مناسب سازی شده و اتوبوس و مینی بوس های مجهز به ظرفیت تردد این اقشار خریداری شده و تفاهم لازم برای عرضه اطلاعات برای کسب استاندارد آسانسورهای سطح ایستگاههای مترو هم انجام شده و در مجموع امروز مناسب سازی برای شهروندان تهرانی به یک مطالبه بدل شده است.




منبع:

1400/05/05
23:30:20
0.0 / 5
739
تگهای خبر: پروژه , سرمایه , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد