مدیرامور عشایر استان تهران خبر داد

شروع کوچ پاییزه عشایر استان تهران

شروع کوچ پاییزه عشایر استان تهران

بکسیها: مدیر امور عشایر استان تهران با اشاره به شروع کوچ پاییزه عشایر استان تهران از پلاک کوبی 230 هزار رأس دام عشایر استان تهران آگاهی داد.


فرشید ذبیحی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح روند کوچ پاییزه عشایر استان تهران اظهار داشت: این جامعه تولید کننده در آستانه شروع فصل سرما و بعد از یکصد روز حضور در مراتع و مناطق کوهستانی؛ کوچ پاییزه خودرا به سمت مناطق جنوبی استان شروع کردند. عشایر استان تهران همراه عشایر استانهای قم، مرکزی و سمنان حدود یکصد روز از سال را در مناطق سردسیر شهرستان های شمیرانات، فیروزکوه و دماوند در شمال استان تهران مشغول به تولید محصولات لبنی و دامی سپری کردند.
وی ادامه داد: کوچ پاییزه عشایر استان به مدت ۲ ماه ادامه خواهد داشت و استقرار آنان در نیمه آبان ماه بطور کامل در مناطق گرمسیری استان اختتام می یابد. ۱۸۰۰ خانوار عشایری استان تهران به همراه ۶۰۰ خانوار عشایر میهمان از استانهای سمنان، قم و مرکزی حالا به مناطق میان بند و قشلاقی جنوب استان درحال عزیمت هستند. امسال همچون سال قبل ه بدلیل شیوع ویروس کرونا کوچ عشایر به طور مکانیزه (ماشینی) صورت خواهد گرفت و فقط دام های عشایر به طور پیاده کوچ می کنند.
وی افزود: امسال به عشایر کوچنده در مناطق ییلاقی خدماتی نظیر آبرسانی سیار، توزیع سیلندر گاز، آرد و مرمت ایل راه های عشایری ارائه و هماهنگی های لازم نیز در بخش های بهداشت و درمان، راه و شهرسازی، منابع طبیعی، محیط زیست و فرمانداری ها انجام شد. امسال استقرار سامانه های استفاده از انرژی خورشیدی در تامین روشنایی و حمام های خورشیدی نیز در مناطق ییلاقی اجرا شد. بازگشت عشایر از مناطق ییلاقی مستلزم عبور دام عشایر از مناطق میان بند (مسیر بین ییلاق و قشلاق) است و به سبب توسعه فضاهای شهری، صنعتی و کشاورزی تعدادی از معابر عشایر مسدود شده است.
وی اشاره کرد: هرگونه ایجاد مانع در راه کوچ عشایر با قانون مغایر است و با متخلفان برخورد خواهد شد. عشایر استان تهران دُز اول واکسن خودرا در مناطق ییلاقی (سردسیر) دریافت نمودند و دُز دوم نیز با همکاری شبکه های بهداشت و درمانی در روستاها و مناطق قشلاقی (گرمسیر) استان انجام می شود.
مدیر امور عشایر استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اجرای طرح پلاک کوبی دام های عشایری در استان تهران اظهار داشت: دربازه زمانی از اردیبهشت ماه سال جاری تا حالا بیش از ۲۳۰ هزار رأس دام عشایر استان پلاک کوبی شده اند. عشایر استان تهران حدود ۷۰۰ هزار رأس دام سبک دارند که حدود ۳۰ درصد این دام ها پلاک کوبی شده است.
وی با اشاره به این که هزینه پلاک کوبی دام ۵۲۰۰ تومان است، اشاره کرد: پلاک کوبی همان شناسنامه دام است و بدین سان از خروج دام بصورت غیر قانونی جلوگیری می شود. اجرای پلاک کوبی علاوه بر دریافت آخرین آمار واحد دامی جهت برنامه ریزی تامین علوفه نسبت به رصد بیماری و حمل و نقل دام کمک می نماید.




منبع:

1400/06/24
14:28:41
0.0 / 5
729
تگهای خبر: خدمات , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد