نحوه تعیین عوارض پسماند تغییر می کند

نحوه تعیین عوارض پسماند تغییر می کند

به گزارش بکسیها، معاون شهرسازی، خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران اظهار داشت: برمبنای طرح جامع مدیریت پسماند، پیمانکاران گوناگون در این عرصه تجمیع خواهند شد و در نهایت 9 پیمانکار برای 9 پهنه مدیریت پسماند در شهر تهران خواهیم داشت.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، رضا بصیری با اعلان اینکه با اهمیت ترین پروژه در چهار سال اخیر که بزرگترین طرح مرکز به لحاظ مقیاس مالی و فنی است، طرح جامع مدیریت پسماند است، اظهار داشت: سازمان مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری شهرداری تهران بهره بردار، مرکز مطالعات کارفرما و شرکت سبزاندیش پایش نیز مجری این طرح بودند.
معاون شهرسازی خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با بیان این که این طرح مطالعاتی سال ۹۷ بوسیله فراخوان عمومی شروع شد، اشاره کرد: قبل از این و در حدود ۲۷ سال قبل طرح جامع در زمینه پسماند نداشتیم و وضعیت نابسامان بود.
وی با اعلان اینکه طرح جامع مدیریت پسماند چند خروجی مهم داشت، اشاره کرد: لایحه از طرف شهرداری در اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ مصوبه شورای اسلامی شهر را دریافت کرد و مصوبه به شهرداری ابلاغ گردید و هم اکنون سازمان مدیریت پسماند به سمت اجرائی شدن طرح پیش می رود.
بصیری با تکیه بر این که با اهمیت ترین خروجی طرح، اصلاح نظام پیمانکاری پسماند است، تصریح کرد: پیمانکاری پسماند وضعیت آشفته ای دارد و شاهد تعدد پیمانکاران در سطح نواحی و مناطق در پسماند خشک و تر هستیم که باتوجه به این موضوع، به سمت تجمیع پیمانکاران برمبنای پهنه بندی شهر تهران رفتیم که در نهایت ۹ پهنه تعریف شد و قرار شد ۹ پیمانکار تجمیعی داشته باشیم تا وضعیت در این بخش ساماندهی گردد.
وی افزود: خروجی دوم این طرح، نظام جمع آوری پسماند بوده است؛ هم اکنون در سطح شهر بین ۴۰ تا ۵۰ هزار مخزن وجود دارد که پسماند از این مخازن جمع آوری و در نهایت به سایت آرادکوه منتقل می شود؛ در طرح جامع پسماند، اصلاحات صورت گرفت و مقرر است تا حد بسیار زیادی، مخازن از سطح شهر تهران جمع آوری و مخازن هوشمند که قابلیت توزین زباله و تعرفه گذاری عوارض پسماند بصورت بهینه و واقعی را دارد، جایگزین شود.
معاون شهرسازی، خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اعلان اینکه خروجی مهم دیگر این طرح، وصول عوارض بود، اظهار داشت: عوارض بصورت سالیانه بوسیله فیش و برمبنای متراژ ملک برای شهروندان تعیین می شد، اما برمبنای طرح جامع قرار شد که صدور فیش برمبنای میزان دورریز خانوار صورت گیرد و دستورالعمل مشخصی برای آن تهیه شد.
بصیری، خروجی دیگر طرح را ساماندهی وضعیت غیر رسمی پسماند و زباله گردی عنوان نمود و اضافه کرد: دراین زمینه دستورالعملی مشخص شد تا بتوانیم بخش غیررسمی پسماند را مدیریت نماییم.
ایشان سپس تصریح کرد: جلب مشارکت مردمی و عمومی در بهینه سازی پروسه مدیریت پسماند و بهینه سازی پروسه مدیرت پسماند در سایت آراد کوه و تولید کمپوست و پروسه دفن همچون خروجی های این طرح بود که به نتیجه رسیدیم زباله سوز گزینه بهینه ای نیست و باید از آن فاصله بگیریم.
بنا براعلام سایت شهر، معاون شهرسازی، خدمات شهری و امور بحران مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با اعلان اینکه هوشمندسازی حوزه مدیریت پسماند نیز در طرح جامع مورد توجه قرار گرفت، اشاره کرد: این طرح توسط سازمان مدیریت پسماند درحال پیگیری و اجراست که در افق ۲۰ ساله به نتیجه می رسد.



1401/08/30
20:57:55
0.0 / 5
588
تگهای خبر: پروژه , خدمات , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد