مدیرعامل شركت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران تشریح كرد؛

از ورود کیوسک های جدید به پایتخت تا اجاره بهای ۴۷۵ میلیون تومانی برای غرفه های خیابان۳۰ تیر

از ورود کیوسک های جدید به پایتخت تا اجاره بهای ۴۷۵ میلیون تومانی برای غرفه های خیابان۳۰ تیر

به گزارش بکسیها، مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران از ورود کیوسک های جدید مطبوعات به شهر تهران از سال آینده اطلاع داد و اظهار داشت: برای ۳۵ غرفه خیابان ۳۰ تیر ماهانه مبلغ ۴۷۵ میلیون تومان بعنوان اجاره بها از بهره بردار دریافت می شود.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، سعید بیگی در نشست خبری امروز شنبه در تشریح اقدامات شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران در مورد دستفروشان و مبحث سد معبر در پایتخت، خاطرنشان کرد: بدون شک مبحث دستفروشی و بساط گستری با سد معبر ناشی از فعل این افراد متفاوت می باشد. بر مبنای بررسی که انجام دادیم بیشتر از ۴۶ نهاد و ارگان در این حوزه مسئولیت دارند. این مسئولیت از مجلس که بحث قانون گذاری این مورد را بر عهده دارد با توجه به این که همچنان این مورد یک شغل غیر رسمی شناخته می شود تا شهرداری تهران که مسئولیت هایی را در این حوزه دارند همگی باید با تعامل یکدیگر در این حوزه اقدام نمایند.
به نقل از ایشان، طبق مطالعاتی که انجام داده ایم تعاملات با دستگاههای مختلف در سنوات گذشته صورت گرفته، در کوتاه مدت می تواند نسبت به حل و فصل این مورد اقدامات موثری را انجام دهیم. شهرداری در نقاط مختلفی همانند تجریش روز بازار تشکیل داده اما با توجه به این که این روزبازار در سنوات گذشته در کنار فاضلاب بوجود آمده و بوی نامطبوعی داشته، در واقع جانمایی مناسبی نداشته است.

نگاه صرفاً احساسی در مورد مبحث دستفروشان نگاه درستی نیست

وی افزود: نگاه صرفاً احساسی در مورد مبحث دستفروشان نگاه درستی نیست. در این عرصه معمولاً پدیده های نامطلوب را هم مشاهده می نماییم. قالب این افراد، با شخصیت هستند و به دنبال کاسبی اند؛ اما گاها برخی منافعی دارند که به ساختارهای شهر صدمه می زنند. بنابراین نباید به مردم القاء کرد که این افراد مظلوم واقع شده اند یا مورد ظلم قرار گرفته اند. باید به این مورد نگاه اجتماعی داشته باشیم که در این خصوص از دوستان دانشگاه بهره گرفته ایم تا بتوانیم بهترین تاثیرگذاری را داشته باشیم. از طرفی با خود دستفروشان هم جلسات بسیاری برگزار شد تا ضمن احصاء خواسته های آنها بتوانیم روند درستی را در پیش بگیریم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران با تکیه بر این که برای ایام پایانی سالجاری اعلام شده که هر جا طول و عرض معبر اجازه دهد ساماندهی در همان محل صورت گیرد، اضافه کرد: هم اکنون در معبر ولیعصر و هفت تیر ساماندهی در معبر انجام شده و در میدان خراسان هم کارگاهی متعلق به مترو بعد از جمع آوری با توجه به این که زمین متعلق به شهرداری بوده و در ۵۰ متری میدان قرار داشته برای ساماندهی دستفروشان بکار گرفته شده است، اما سد معبر منطقه ۲۱ ناشی از اقدامات مغازه داران بود که با برخوردی که توسط ناحیه انجام شده است باید شاهد کاهش این مورد باشیم. در تجریش هم ۲۰۰۰ نفر از کسبه در مورد مبحث سد معبر شکایتی انجام داده بودند که با بهره بردن از ترمینال اتوبوسرانی موجود در محدوده، ساماندهی دستفروشان در تجریش انجام شد.
بیگی ضمن اشاره به این که بعضی از دستفروشان تنها در روزهای پایانی سال مبادرت به دستفروشی می کنند و گاها نمی خواهند شناسایی شوند، اضافه کرد: ثبت نام دستفروشان به سبب موضوع هایی همچون عدم تمایل آنها برای شناسایی پیچیده است. روز بازارها بوجود آمده اما باید امکانات لازم در آنها تعبیه شود. برخی روز بازارها نیازمند آسفالت و تدابیر دیگر هستند که در صدد هستیم این امکانات را فراهم نماییم و نگاه خردمندانه تری نسبت به مبحث داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل افزود: تا کنون بالغ بر ۱۲ هزار مورد ثبت نام از جانب دستفروشان داشته ایم ولی این رقم برای آمار دستفروشان خیلی دقیق و رسمی نیست. برای ادامه فرایند ثبت نام آنها، مشغول بررسی و مطالعه هستیم تا به روشی دست پیدا نماییم که همراهی دستفروشان را به همراه داشته باشد.
وی در قسمت دیگری از صحبت های خود در مورد شیمیایی فروش های ناصرخسرو هم اظهار داشت: ۱۰ سال پیش طرحی برای این محدوده اجرایی شد و اعلام گردید کسی در این محدوده مجوز فروش مواد شیمیایی دریافت نمی کند و مقرر شد در بازار کیمیا واقع در منطقه ۱۵ برای استقرار این افراد اقدام گردد، اما این مورد مستمر نبود. این در شرایطی بود که بازار کیمیا امکانات لازم برای حضور شیمیایی فروش ها را نداشت و مواردی از ایمنی گرفته تا رنگ آمیزی و نظافت آنجا انجام نمی شد.
بیگی با اعلان اینکه در آن زمان این قشر را با پاخور بسیار زیاد در خیابان ناصرخسرو به بیرون شهر برده بودند ولی شرایط حضور آنها را به وجود نیامده بود، افزود: با انجام اقدامات لازم برای ایجاد امکانات در بازار کیمیا و انجام امور تبلیغاتی برای نخستین بار از بازار کیمیا در خیابان ناصرخسرو و هماهنگی با اتحادیه و صنف مربوطه، زمینه انتقال این مشاغل را فراهم کردیم.
وی تصریح کرد: در محدوده ناصرخسرو هم محدودیت میراثی سبب شده که اجازه ساخت بیشتر از ارتفاع هشت متر داده نشود. بدین سان ساخت و ساز برای سازنده در این محدوده به صرفه نیست. بنابراین بافت فرسوده آنجا هر روز فرسوده تر می شود. به همین دلیل نیاز است که در جلسات مشترکی با ایجاد تفاهم با سازمان میراث فرهنگی نسبت به نوسازی بافت فرسوده در این محدوده اقدام گردد.


توضیح شهرداری در رابطه با ساماندهی و درآمد گلفروشان مسیر بهشت زهرا
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهر تهران، در رابطه با گلفروشان مسیر بهشت زهرا (س) (محور هاشمی) و درآمد بسیار زیاد آنها هم اظهار داشت: در شهرداری هیچ ابزاری برای اندازه گیری درآمد شهروندان و اقشار مختلف وجود ندارد و اساسا برای ما این مورد مهم نیست. ما در صدد ساماندهی مشکلات هستیم. در این محدوده ۹۰ غرفه بوجود آمده که حدود ۱۶۰ نفر در آنها مشغول فعالیت هستند. این ساماندهی از سنوات گذشته انجام شده اما ساخت و سازهای غیر مجازی هم در این محور صورت گرفته بود که بخشی از آنها با حکم قضایی تخریب شد. ما آمادگی داریم که در صورت نیاز تعداد این غرفه ها افزایش پیدا کند. ولی بدون شک وضع موجود زیبنده این محور نیست ولی خیلی از این موارد میراثی است که از گذشته به ما رسیده است.
بیگی در پاسخ به ایسنا در مورد کیوسک های مطبوعاتی و اجاره بهای آنها و همینطور ممنوعیت افزایش و انتقال این کیوسک ها در شهر تهران اظهار نمود: آخرین قرارداد کیوسک ها در ارتباط با ۳۰ سال پیش بود. به همین دلیل با عنایت به تکلیف شورا و مدیریت شهری نسبت به بازبینی و به روز رسانی قرارداد آنها اقدام کردیم.

راهکار شهرداری تهران برای افزایش درآمد کیوسک داران
به نقل از ایشان، در این عرصه با دو اتحادیه کیوسک داران جراید و کیوسک داران گل که مجموعا ۱۲۰۰ کیوسک است مواجه هستیم که طی ۱۵ جلسه کارشناسی برای به روزرسانی قراردادها به تفاهم رسیدیم و اجاره بها به شورا ارسال شده که در صورت تصویب وارد انعقاد قرارداد خواهیم شد و خیلی از مشکلات در چارچوب قراردادها حل و فصل می شود. با عنایت به کاهش فروش جراید تصمیم داریم که بعضی از آنها در رسته های دیگر شغلی هم فعالیت کنند همانند کتابفروشی، صنایع دستی و یا فروش تنقلات که معیشت آنها تأمین شود و در این خصوص نظارت توسط شهرداری و اتحادیه در کنار یکدیگر به انجام می رسد تا تخلفاتی همچون سد معبر نداشته باشند.
بیگی در مورد انتقال کیوسک ها هم اظهار داشت: ۳۰ سال پیش کیوسکی در جایی قرار گرفته و امروز باعث بسته شدن معبر شده، بنابراین با نگاه حل مشکل ترافیکی این انتقال ها در تهران به انجام می رسد. تبلیغات روی کیوسک ها هم جزو حقوق شهرداری است و بخشی از هزینه های شهرداری را به واسطه دریافت اجاره های پایین از کیوسک ها جبران می کند. البته تخفیفاتی برای خود کیوسک داران در حوزه تبلیغات در نظر می گیریم و این کار به سازمان زیباسازی بعنوان پیمانکار تخصصی سپرده شده است.
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران در مورد المان کیوسک ها هم خاطرنشان کرد: مبحث به سازمان زیباسازی سپرده شده و با چند شرکت صحبت شده که امیدواریم در سال آینده با عنایت به نیازهای محدوده کیوسک ها و شهر تهران شاهد ورود کیوسک های جدید به شهر تهران باشیم.

اعلام نرخ بهای کیوسک های خیابان ۳۰ تیر
بیگی در ادامه به اجاره بهای کیوسک های خیابان ۳۰ تیر اشاره نمود و اظهار داشت: گذرگاه گردشگری در ۳۰ تیر وجود دارد که کیوسک هایی حدودا به صورت ثابت در آنها ایجاد شده، اجاره آنها بر مبنای کارشناسی رسمی به مزایده گذاشته می شود و البته میان بهره بردار و غرفه داران هم نظارت و بررسی برای اجاره کیوسک ها اعمال می شود. هم اکنون ماهانه برای کل معبر ۳۰ تیر که شامل ۳۵ کیوسک می شود. مبلغ ۴۷۵ میلیون تومان دریافت می شود.
به قول بیگی، این قیمت برای سال ۱۴۰۰ بسته شده ولی به سبب این که ملاحظاتی در طراحی جدید برای این کیوسک ها وجود دارد الحاق زمانی برای این قرارداد اتفاق افتاده تا مزایده جدید بر مبنای کارشناسی رسمی جدید و مزایده جدید صورت بگیرد. در طرح جدید برای این کیوسک ها مواردی همچون سد معبر در نظر گرفته می شود تا با رصد آن برای بهره بردار جریمه در نظر گرفته شود.


ورود ساماندهی مشاغل شهرداری تهران به دستفروشی در مترو
مدیرعامل شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل شهرداری تهران در مورد فعالیت شرکت ساماندهی صنایع و مشاغل در مبحث دستفروشان مترو هم اظهار داشت: تا کنون مبحث دستفروشان مترو جزو مأموریت های این شرکت نبوده اما سال جاری به صورت داوطلبانه جلسات مشترکی با مدیرعامل مترو برگزار کردیم. چون که بطور قطع مبحث دستفروشان مترو در سطح شهر اثرگذار است. بنابراین باید در این عرصه هماهنگ باشیم.
بیگی اظهار نمود: بدون شک جنس دستفروشی مترو متفاوت می باشد که برنامه هایی برای ساماندهی این دستفروشان در شرکت مترو اتخاذ شده است. تعداد دستفروشانی که در مترو رصد شده اند زیاد است ولی کار این حوزه در مترو تخصصی است و هر جا که نیاز به ایجاد بازار و امکانی باشد ما کمک خواهیم کرد ولی ورود ما به این حوزه با عنایت به تخصصی بودن خیلی به صلاح نیست.

برخورد انتظامی و امنیتی برای پاکسازی محدوده بازار پرنده فروشی و عرضه گونه های غیر مجاز
وی افزود: امسال در سامانه ۱۳۷ حدود ۱۰ هزار مورد درخواست شهروندی برای مبحث دستفروشی و سد معبر به ثبت رسیده است. در مورد بازار فروش پرندگان خلیج فارس هم برای اولین بار با عنایت به تخصصی بودن مبحث از محیط زیست درخواست کردیم که ورود جدی در حوزه مسائل مختلفی همچون عرضه گونه های غیرمجاز داشته باشند و برای پاکسازی اطراف این بازار که فروش سگ و گونه های ممنوعه را شاهد بودیم از داستانی حکمی گرفته شده تا برخورد انتظامی و امنیتی برای پاکسازی محدوده صورت گیرد.
بیگی در مورد مبحث زیست شبانه هم ضمن اشاره به این که این مساله مصوبه شورای شهر تهران در دوره پنجم بوده است، اضافه کرد: ما بدون شک از هر امکانی برای عرضه خدمات به شهروندان در طول روز و شب بهره خواهیم گرفت، اما باید به این امر توجه داشته باشیم که بعضی از مشاغل امکان فعالیت در شب را ندارند ولی هر کجا که لازم بوده همچون برنامه هایی که شهرداری در ماه مبارک رمضان از افطار تا سحر دارد برای عرضه خدمات به شهروندان مورد استفاده قرار گرفته است.



1401/12/21
10:32:12
0.0 / 5
336
تگهای خبر: خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد