رییس ستاد بازسازی عتبات:

اعزام موكب های اربعین به عراق تخلف است

اعزام موكب های اربعین به عراق تخلف است

بكسیها: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات اظهار داشت: اعزام موكب ها از ایران به عراق منتفی شد. دو كشور هنوز در اینباره توافق نكرده اند و حركت موكب داران به مرزهای عراق، تخلف و ممنوع می باشد.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، دولت مرکزی عراق اعلام نموده است در مراسم اربعین سال جاری پذیرای زائرین خارجی نخواهد بود. با این وجود در ایام گذشته تعدادی از زائرین به سمت مرزهای زمینی ایران و عراق حرکت کردند. بعضی از موکب داران ایرانی که هر سال در راه حرکت زائرین اربعین خدمات رسانی می کردند با دعوت عشایر عراق به سمت مرزها رفتند. اما اداره گذرگاه های مرزی عراق تصریح کرد به علت انتشار ویروس کرونا تمام گذرگاه های مرزی عراق بر روی مسافران خارجی بسته است.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران هم تصریح کرد که اعزام موکب های اربعین از ایران به عراق منتفی شده است و اگر موکبی به دعوت عشایر و یا مردم عراق به سمت مرزها حرکت نماید، حتما برگردانده می شود. در مرزها هم هیچ موکبی مستقر نخواهد شد.
محمد جلال مآب در نشست خبری که یکشنبه ۳۰ شهریورماه در محل ستاد بازسازی عتبات عالیات در تهران برگزار شد، اظهار نمود: با عنایت به مصوبه دولت عراق، زائرین خارجی در هر سطحی از خدمات نباید در عراق حضور داشته باشند. البته این ستاد به عراق درباره استقرار برخی از موکب ها برای خدمات دهی در حوزه سلامت، پیشنهادی داده است اما هنوز پاسخی نداده اند. لازم است بین وزرای کشور و بهداشت ایران و عراق توافقی در اینباره صورت گیرد که دو طرف فعلا توافقی نکرده اند. ازاین رو اگر موکب ها و یا زائرین به سمت عراق حرکت کنند، برگردانده می شوند.
وی اظهار داشت: با عنایت به مذاکراتی که بین طرفین ایرانی و عراقی صورت گرفته جمع بندی این است که مراسم اربعین سال جاری قطعا با حضور زائرین خارجی برگزار نمی گردد و تجمعات ملغی است و ستاد مرکزی اربعین هم تلاش می کند برنامه های جایگزین را در کشور اجرا نماید.
او بیان نمود: ما معتقدیم میزبان اصلی اربعین مردم و دولت عراق هستند. در این سال ها ما در کنار مردم، دولت و تولیت حرم های مطهر در چارچوب سازماندهی موکب ها به این میزبانی کمک کرده ایم، اما سال جاری با شرایط ویژه ای روبرو می باشیم و دستورالعمل های بهداشتی محدودیت هایی را به وجود آورده است که انتظار می رود مسلمانان با عنایت به آموزه های دینی که به سلامت مؤمنان اهمیت ویژه ای می دهد، بیشتر همراهی و همکاری داشته باشند. مراسم اربعین سال جاری به شکل سابق نخواهد بود و ایرانیان به عراق اعزام نخواهند شد. این محدودیت در مرزهای زمینی و هوایی برقرار است.

ممنوعیت ورود زائرین عراقی به ایران در شهادت امام رضا (ع)
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره بسته ماندن مرزهای ایران و عراق، اضافه کرد: عراقی ها و دیگر زائرین خارجی هر سال در روز ۲۸ ماه صفر به مناسبت شهادت امام رضا (ع) به قم و مشهد سفر می کنند که حسب اطلاع، مقرر است مرزها کماکان بسته بماند و در مناسبت ۲۸ ماه صفر هم ایران پذیرای زائرین خارجی نخواهد بود. درحال حاضر سفارت ایران در بغداد فقط به درخواست های خاص و موارد درمانی رسیدگی می کند، وگرنه تحت هیچ شرایطی کسی با عنوان زائر به ایران پذیرفته نمی گردد.
این مقام مسؤول در ستاد بازسازی عتبات عالیات درباره تکلیف موکب ها یا چادرهای خدمات رسان با عنایت به شرایط خاص اربعین سال جاری، با یادآوری این نکته که ستاد تنها مرجع صدور مجوز و مدیریت موکب های اربعین است و هیچ مرجع دیگری در اینباره نمی تواند اظهار نظر کند، اظهار داشت: مجموع موکب های اربعین تا سال قبل ۲۸۰۰ چادر بود که با عنایت به ممنوعیت اعزام به عراق و تغییر نوع مأموریت موکب ها برای اربعین سال جاری ۱۲۰۰ موکب برای مشارکت در پویش های «کمک مومنانه»، «حرم عشق»، «عاطفه» و «سلامت» داوطلب شده اند. به عراق پیشنهاد شده است اگر مصلحت باشد موکب های سلامت برای خدمات رسانی به مردم این کشور در مراسم داخلی اربعین اعزام شوند و یا امکانات ما در اختیار آنها قرار گیرد که هنوز برنامه ای را اعلام نکرده اند.
وی خاطرنشان کرد: مأموریت اصلی موکب ها خدمات رسانی در مراسم اربعین در کنار موکب های عراق است. مأموریت دوم آنها امدادرسانی به مردم در حوادث غیرمترقبه است که نخستین بار با فرمان سردار شهید قاسم سلیمانی در سیل خوزستان حضور داشتند. ظرفیت عظیم و مردمی موکب ها فقط برای مراسم اربعین و امدادرسانی در حوادث غیرمترقبه است و مأموریت دیگری شامل حال آنها نمی گردد.
او افزود: درحال حاضر موکب ها سازمان دهی شده اند تا در جریان پویش «کمک مؤمنانه» کمک های مردم را برای دانش آموزان بی بضاعت جمع آوری کنند. از طرفی از موکب ها خواسته شده حالا که هزینه های پذیرایی اربعین حذف شده در طرح بازسازی و توسعه حرم های عتبات مشارکت داشته باشند. هرچه این حرم ها توسعه یابد امکان حضور با کیفیت تر زائرین فراهم می شود.
رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات با بیان این که موکب های زیر نظر این ستاد دارای پروانه و تابلوی ثبت هستند و برای پیشگیری از هر گونه سوءاستفاده باید به این مشخصات توجه کرد، اضافه کرد: سال جاری به دستور وزارت بهداشت طبح و توزیع غذای نذری ممنوع شده است و اگر مقرر است غذایی توزیع شود باید مطابق با استاندارد وزارت بهداشت و ستاد کرونا باشد.
وی سپس اشاره ای داشت به برنامه های جایگزین پیاد روی اربعین و اظهار داشت: وزارت کشور درحال برنامه ریزی برای برگزاری زیارت سراسری اربعین در امکان روباز با رعایت دستورالعمل های بهداشتی است. از طرفی با عنایت به محرومیت زائرین از حضور زائرین در مراسم اربعین، طرح «زیارت نیابتی» برای تاریخ دهم تا بیست و پنجم ماه صفر درحال برنامه ریزی است که زائرین از راه تلفن و شبکه های مجازی می توانند ثبت نام کنند و این زیارت به نیابت از آنها در حرم کربلا صورت گیرد.
جلال مآب سپس به برخی پروژه هایی که برای بهبود وضعیت زیرساخت در نقاط مرزی و محل گذر زائرین درحال اجرا است، اشاره نمود و از مذاکره با عراق برای سامان دهی امکانات در نقطه صفر مرزی با هدف خدمات رسانی به زائرین ایرانی اطلاع داد و اضافه کرد: وجود کرونا روند این مذاکرات را بسیار کند کرده است. باید با کمک مسؤولان عراقی شرایط در نقاط مرزی بهبود یابد. زائرین ایرانی هر سال با آخر اربعین در این نقاط با محرومیت خدمات مواجه می شوند و مشکلات بسیاری وجود دارد.




منبع:

1399/06/30
23:37:35
5.0 / 5
1106
تگهای خبر: تلفن , خدمات , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد