رئیس شورای عالی استان ها تأكید كرد:
توسعه محلی مقدمه توسعه ملی است
به گزارش بكسیها رئیس شورایعالی استان ها با تاكید بر ضرورت توجه به توسعه محلی اظهار داشت: توسعه محلی مقدمه توسعه ملی است.
به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، علیرضا احمدی در سی ودومین اجلاس عمومی شورایعالی استان ها ضمن تقدیر از هیأت رئیسه قبلی این شورا اظهار داشت: متأسفانه در حوزه شوراها و مدیریت محلی با آنکه قانون اساسی توجه جدی به واگذاری اختیارات به مناطق، محلات و نواحی مختلف داشته است اما این مورد آنچنان که باید در قوانین عادی تجلی نیافته و شاهد مثال این مورد هم قانون شوراهای اسلامی است که با وجود آنکه وظایف مختلفی برای شوراها در نظر گرفته اما به واسطه عدم جامع نگری و عدم توازن و تناسب با اصول متناظر خود در قانون اساسی تا حدود زیادی از قانون اساسی دور افتاده است.
وی ادامه داد: نقش قوانین و برنامه های توسعه در جهت دهی به قوانین مصوب مجلس در طول دوره پنج ساله و هم عملکردهای اجرایی و اداری در جهت نزدیک کردن شوراها به جایگاه واقعی خود بدون تردید بسیار مهم می باشد. توسعه امری است که صرفاً از بالا به پایین اتفاق نمی افتد بلکه یک مفهوم مهم می باشد که رسیدن به آن جز از راه تناسب در وظایف، اختیارات و منابع محلی با وظایف، اختیارات و منابع ملی امکان پذیر نیست.
رئیس شورایعالی استان ها افزود: شاید بتوان مهمترین حلقه مفقوده توسعه در کشور را عدم توجه به ظرفیت های محلی توسعه دانست. متأسفانه رویکرد بیشتر قوانین توسعه در کشور تابحال به برنامه ریزی جهت توسعه ملی بدون توجه به ظرفیت های مهم محلی بوده است در حالیکه از منظر قانون اساسی و با تاکید بر تجربیات جهانی باید گفت توسعه محلی مقدمه توسعه ملی است. بنابراین کشوری توسعه یافته خواهد بود که دارای روستاها، شهرها و بخش های توسعه یافته باشد. ملاحظه قوانین برنامه شش گانه ای که تابحال در کشور به تصویب رسیده است حاوی این نکته مهم می باشد که امر توسعه محلی، مورد غفلت واقع شده است.
احمدی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه برنامه ریزی و سیاست گذاری لازم به منظور تعمیق توجه به مفهوم توسعه و رشد محلی شامل توسعه شهرها و روستاها، بخش ها و استان های کشور است، اضافه کرد: نقطه عطف و کلیدی در توجه به مفهوم توسعه در کشور توجه به توسعه محلی است. از نگاه ما عدم توفیق در توسعه در خیلی از جوامع هم اکنون در کشور متوجه عدم توجه به مفهوم توسعه محلی است. ازاین رو مهمترین مطالبه شورایعالی استان ها و شوراهای اسلامی علاوه بر توجه به جایگاه رفیع شوراها در برنامه ریزی و مدیریت محلی، عنایت لازم به مفهوم توسعه و رشد محلی و گره زدن مفهوم توسعه محلی به توسعه ملی است که این مهم بطور قطع با درایت و هوشمندی و مدیریت قابل انجام خواهد بود.
وی ادامه داد: اوج توجه به مفهوم توسعه محلی در قوانین برنامه در قانون برنامه سوم شروع و در قانون برنامه چهارم هم مختصری به آن پرداخته شد. همینطور قوانین برنامه پنجم و ششم هم به نحو بسیار ناقصی بدان پرداخته اند. لازمه جبران نقصها موجود در برنامه هفتم آن است که با نگاهی معطوف به جایگاه شوراها و مردم در اداره امور شهرها مسیر پیشبینی سیاست های کلی برنامه پنجم را به این نقطه معطوف داریم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب