یك متخصص تغذیه:
سحری، یک وعده صبحانه کامل مصرف کنید
به گزارش بکسیها، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار داشت: سفارش می شود روزه داران در وعده سحری، یک صبحانه کامل شامل غلات و لبنیات یا پروتئین هایی مانند تخم مرغ مصرف کنند.
به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، دکتر آناهیتا منصوری با اشاره به اینکه بهتر است فاصله ای بین افطار و شام در حدود یک تا دو ساعت وجود داشته باشد و یک میان وعده در انتها شب هم درنظر گرفته شود، اضافه کرد: برای حفظ آب بدن در طول روز، حتما در وعده سحری میوه ها و سبزیجات آبدار مصرف شود.
وی افزود: از مصرف مایعات زیاد در وعده سحر خودداری کنید، چونکه این مایعات می توانند سبب رقیق شدن آنزیم های گوارشی و مشکلات گوارشی شوند.
این متخصص تغذیه خاطرنشان کرد: در وعده سحری از مصرف مواد غذایی فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس به علت محتوای نمک بالا که سبب تشنگی می شود، خودداری شود. همچنین، از خوردن کباب ها و مواد غذایی پرپروتئین هم پرهیز کنید، چونکه این مواد هم می توانند حس تشنگی را بالا برند.
وی ضمن اشاره به عدم سفارش به مصرف مواد غذایی ادرارآور مانند قهوه و نسکافه در وعده سحری، تصریح کرد: اگر در وعده سحری از مقدار زیادی قند و شکر استفاده شود، امکان دارد قند خون بشدت افزایش یابد و سپس افت کند که این امر می تواند سبب احساس کسالت، بی حالی و سردرد شود. بنابراین، از مصرف مواد غذایی حاوی قند و شکر مانند شیرینی ها و بامیه در وعده سحری خودداری و این مواد را به وعده افطار منتقل کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان نمود: بهتر است در وعده افطار از مواد غذایی مانند شیر یا آب ولرم بهمراه شیرینی های طبیعی مانند خرما و کشمش استفاده گردد. همچنین، میتوان از غذاهایی مانند آش، شیر برنج یا چند لقمه نان و پنیر هم بهره برد.
وی با اشاره به اینکه لبنیات، گوشت و سبزیجات انتخابهای مناسبی برای شام هستند، اضافه کرد: بهتر است در ماه رمضان از خوردن غذاهای سرخ کردنی خودداری شود و به جای آن، غذاهایی که به شکل آب پز یا بخارپز تهیه شده اند، انتخاب شوند.
بنابر اعلام وزارت بهداشت، منصوری با تکیه بر مصرف زیاد مایعات در ماه مبارک رمضان، تصریح کرد: بهترین زمان برای مصرف مایعات، فاصله بین شام و آخر شب است. در این زمان، میتوان از دوغ، آب، انواع عرقیات و دمنوش ها مانند دمنوش نعناع، شربت خاکشیر و تخم شربتی بهره برد تا مایعات بدن تأمین شوند.
او در آخر اظهار داشت: نکته ای که باید به آن توجه گردد اینست که اگر افراد مایل به مصرف چای هستند، فاصله زمانی بین مصرف شام و چای باید حدود دو تا سه ساعت باشد تا از کاهش جذب آهن جلوگیری شود.
منبع: بكسیها
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب