كوشش برای تبدیل پایتخت به شهری زیست پذیر

كوشش برای تبدیل پایتخت به شهری زیست پذیر

به گزارش بکسیها معاون اسبق شهرداری تهران چهار اولویت مدیریت شهری آینده را شرح داد و اظهار داشت: در حوزه توسعه اقتصاد شهری، افزایش تاب آوری، توسعه شهر هوشمند و تبدیل تهران به یک شهر زیست پذیر باید کوشش کرد.


سید جعفر تشکری هاشمی در گفت و گو با ایسنا، درباب اولویت های شورای ششم در شهر تهران اظهار داشت: در دوره مدیریت ۱۲ ساله شهردار اسبق تهران خیلی از زیرساخت های شهری و کارهای زیربنایی حدودا تکمیل شد، اما با این وجود تعداد کمی از اقدامات همچون توسعه مترو باقی ماند که حالا این اقدامات نیز در شهر تهران باقی مانده و تمام کردن کارهای نیمه تمام جزو مأموریهای اصلی مدیریت شهری ششم خواهد بود.

تلاش برای توسعه اقتصاد شهری و تبدیل تهران به یک شهر زیست پذیر
این نامزد انتخابات شورای شهر تهران با اعلان اینکه در زمینه توسعه اقتصاد شهری، افزایش تاب آوری، توسعه شهر هوشمند و تبدیل تهران به یک شهر زیست پذیر باید کوشش کرد و این شاخص ها جزء اقدامات شورای ششم خواهد بود، اظهار داشت: کارهای سخت افزاری در تهران حدودا تمام شده و می بایست کارهایی از جنس نرم افزاری پیگیری شود.

تبدیل تهران به یک شهر مناسب تر برای مردم با توسعه اقتصاد شهری
وی با اعلان اینکه توسعه اقتصاد شهری یکی از اولویت های شورای ششم خواهد بود، اضافه کرد: می توانیم با توسعه معقول اقتصاد شهری، تهران را به یک شهر مناسب تر برای مردم تبدیل نماییم.
این کارشناس شهری با تاکید بر این که مسکن به یکی از دغدغه های مردم خصوصاً زوج های جوان تبدیل گشته است، اظهار داشت: این در حالیست که شهرداری می تواند با ارائه بسته های تشویقی و توسعه نقش تسهیل گری خود، بافت فرسوده را برای سکونت افراد بیشتر نوسازی کند.
نوسازی بافت های فرسوده و افزایش نقش تسهیل گری شهرداری و زدودن مقررات دست و پاگیر
وی با اعلان اینکه بخش زیادی از تهران دارای بافت فرسوده است که می توانیم با نوسازی این محلات، افزایش نقش تسهیل گری شهرداری و زدودن مقررات دست و پاگیر، این بافت ها را نوسازی کرده و مسکنی ارزان تر در اختیار شهروندان قرار دهیم، اشاره کرد: البته نقش شهرداری ساختن مسکن ارزان نیست، اما می تواند با کم کردن عوارض و حذف تشریفات دست و پاگیر به نوسازی کمک نماید که این مسئله علاوه بر این که بافت فرسوده را از بین می برد سبب افزایش تاب آوری شهر نیز خواهد شد.
لزوم تلاش شهرداری برای ورود سرمایه گذاران به ساماندهی بافت های فرسوده
وی با اعلان اینکه ما نمی خواهیم شهرداری مسکن مهر بسازد اما می تواند نقش تسهیل گری داشته باشد و با مقررات زدایی امکاناتی را فراهم آورد که سرمایه گذاران به ورود به بافت فرسوده گرایش پیدا کنند، اظهار داشت: شهرداری قرار نیست مسکن بسازد اما می تواند تسهیل گر باشد و این مساله می بایست در شورای ششم مورد تاکید قرار گیرد.

لزوم گسترش زنجیره ارزش ها با پشتیبانی از کسب و کارهای آنلاین و دیجیتال
معاون حمل و نقل و ترافیک اسبق شهرداری تهران با اعلان اینکه توسعه اقتصاد شهری با هوشمندسازی عجین است، اظهار داشت: اگر بتوانیم زنجیره ارزش را با پشتیبانی از کسب وکارها به ویژه کسب وکار آنلاین و دیجیتال گسترش دهیم ثروت زیادی عاید شهر می شود.
شهر برای افراد معلول و سالمند مناسب نیست
تشکری هاشمی با تاکید بر این که در شورای ششم می بایست بحث زیست پذیری شهر مورد توجه قرار گیرد، اشاره کرد: شهر برای افراد معلول و سالمند مناسب نمی باشد و از طرف دیگر توسعه حمل و نقل عمومی برای همه شهروندان باید به یکی از اولویت های مدیریت شهری آینده تبدیل گردد، چونکه در سالهای اخیر ناوگان حمل و نقل تهران از دریافت ناوگان نو محروم بودند و می توانیم با تعریف ماموریت های جدید شهری و همین طور فشار به دولت این مهم را محقق نماییم.

لزوم توجه به نشاط و سرزندگی در شهر تهران
وی با اعلان اینکه باید به مسئله نشاط و سرزندگی در شهر توجه کرد، اظهار داشت: یک شهربازی مطلوب در شهر تهران نداریم و این تنها جنبه ظاهری افزایش سرزندگی و نشاط است و می توانیم با طراحی برنامه های مختلف، نشاط را به شهر برگرداند.

تاب آوری از اولویت های مدیریت شهری
وی در بخش دیگری از سخنان خود تاب آوری را یکی از اولویت های مدیریت شهری آینده دانست و اظهار داشت: می توان با همکاری مردم و جذب مشارکت آنها بوسیله خانه های سلامت، شورایاری ها، سراهای محلات و... در یک همکاری دو طرفه با شهرداری فضای شهری را برای همه ایمن تر کرد و از طرف دیگر با وضع مقررات جدی تر و همکاری با سایر دستگاهها برای بافت فرسوده و ساختمان های ناایمن نیز فکری کرد.
تشکری هاشمی در پاسخ به این پرسش که آیا توسعه اقتصاد شهری به مفهوم گران تر کردن شهر جهت زندگی مردم است؟ اضافه کرد: این مساله را رد می کنم چونکه معتقدم برخی خدمات به یک باره و ناعادلانه طی سالهای اخیر گران شده است، همچون عوارض آتش نشانی یا عوارض ساخت و ساز و یا عوارض تابلوهای تبلیغاتی که سبب فشار به مردم می شود که باید برای عوارض غیرمنطقی وضع شده نیز فکری کرد.
می توان شهر را با مشارکت مردم ارزان تر اداره کرد
وی با اعتقاد به اینکه می توان شهر را با مشارکت مردم ارزان تر اداره کرد، درباب برنامه های شورای ششم برای مسئله پسماند اظهار داشت: وضعیت پسماند تهران به شکلی است که کارگران مهاجر و کم سن و سال را به زباله گردی در مخازن دعوت می کنند و هنوز هم به روش قدیمی زباله ها در آرادکوه دفن می شوند، در صورتیکه باید بحث تفکیک زباله، بازیافت و تبدیل زباله ها به انرژی و تولید کامپوست بصورت جدی تر مورد توجه قرار گیرد و می توان با دعوت از بخش خصوصی از این موهبت شهری بهره برد.
نباید بار هزینه های شهر بر دوش مردم باشد
وی با بیان این تفکر که نباید بار هزینه های شهر بر دوش مردم باشد، اظهار داشت: مردم حق دارند خدمات باکیفیت و با هزینه معقول دریافت نمایند و باید از کارهای شوآف و نمایشی در شورای ششم پرهیز شود.
با دسترسی آزاد به اطلاعات و شفافیت موافقم
معاون حمل و نقل و ترافیک مدیریت شهری سابق شهرداری تهران در پاسخ به این پرسش که تعدادی از اقدامات شورای پنجم همچون انتشار قراردادها و دسترسی به برخی اطلاعات در سامانه شفافیت و همین طور انجام منظم حسابرسی ها مورد توجه مردم قرار گرفته و آیا این اقدامات تداوم می یابد؟ اظهار داشت: حسابرسی از سازمان های مختلف یک امر طبیعی است و معتقدم که دسترسی سهل و بدون مشکل به اطلاعات، یک حق برای شهروندان است و حتما با دسترسی آزاد به اطلاعات و شفافیت موافق هستم و حتی معتقدم که باید سطح دسترسی به اطلاعات در کلیه شئون شهری بالا رفته و دسترسی به اطلاعات به روز باشد و هیچ چیزی قابل پنهان کردن نیست، اما نباید این مسئله به یک شوآف و حربه سیاسی تبدیل گردد و معتقدم شورای شهر محل سیاسی کاری نیست و نباید از مقوله شفافیت و انتشار اطلاعات سوءاستفاده کرد.

تخلفات در هر زمانی که رخ داده قابل گذشت نیست
وی در پاسخ به این پرسش که آیا مسئله بازپس گیری و ساماندهی املاک شهرداری پیگیری خواهد شد یا نه؟ اشاره کرد: دستگاه های نظارتی در سطح کشور و در هر سازمانی وجود دارد و می توانند به این مقوله ورود کنند اما طبیعتا تخلفات در هر زمانی که رخ داده قابل گذشت نیست و قابل پیگیریست و علاوه بر اعضای شورای شهر نیز دستگاه های نظارتی درونی و بیرونی می توانند در صورت مشاهده تخلفات آنرا به مراجع ذی صلاح حقوقی گزارش کنند تا دستگاه قضا با آنها برخورد کند.
وی با اعلان اینکه شورای شهر یک پارلمان محلی است و محل جولان سیاسی و کسب تجربه نیست، اظهار داشت: به نظرم در مدیریت شهری آینده باید مسئله هوشمندسازی، افزایش تاب آوری، زیست پذیری شهر و توسعه حمل و نقل به اولویت تبدیل گردد.




منبع:

1400/03/20
12:40:21
0.0 / 5
978
تگهای خبر: آنلاین , خدمات , دستگاه , دیجیتال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد