حناچی عنوان كرد

اهمیت آلاینده های محرک در آلودگی هوا

اهمیت آلاینده های محرک در آلودگی هوا

شهردار سابق تهران درباره کنترل آلودگی هوا اظهار داشت: آلاینده های محرک در بحث آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردار می باشند و کنترل معاینه فنی خودرو ها باید به طورجدی نظارت و اعمال قانون شود.



به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، پیروز حناچی استاد دانشکده معماری دانشگاه تهران و شهردار سابق تهران در نشست تخصصی روز ملی هوای پاک درباره آلودگی هوا اظهار داشت: وضعیت آلودگی هوا در کشور به ویژه در کلانشهرها خصوصاً در فصل پاییز و زمستان اصلا مناسب نمی باشد. اما این مشکل حل نشدنی نیست و شهرهایی که آلوده ترین شهرهای جهان شناخته شده بودند امروزه با مدیریت توانستند آلودگی هوا را کنترل کنند.

وی اضافه کرد: آلاینده های محرک در بحث آلودگی هوا از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. در کنترل آلاینده های محرک، موضوع کنترل معاینه فنی باید بطور جدی در دستور کار قرار گیرد. دوربین های تهران به کنترل معاینه فنی مجهز هستند و اگر بطور جدی با خودروهایی که معاینه فنی ندارند برخورد نشود این آلودگی ها ادامه دارد؛ اما از طرفی هم به سبب تحریم و گران بودن تجهیزات و تاسیسات در بازار طبیعتا فشار آوردن به مردم هم کار سختی است.

شهردار سابق تهران اضافه کرد: برخی از ترکیبات این آلودگی ها ناشی از احتراق ناقص است که برمبنای تابش خورشید فزاینده می شوند. در بحث آلودگی هوا یک سری دستگاه های اصلی(سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت کشور، وزارت نفت، وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان هواشناسی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، نیروی انتظامی، سازمان ملی استاندارد سازمان انرژی اتمی، وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه شهرداری ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت اقتصاد و دارایی) و دستگاه های فرعی(سازمان صدا و سیما۔ وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت امور خارجه، سازمان بیمه مرکزی، قوه قضاییه، وزارت آموزش و پرورش، سازمان کمرگ، وزارت ارتباطات و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح) تاثیرگذارند؛ اما اقدامات اصلی در دست وزارت کشور است که میان دستگاهها تقسیم کار و نظارت جدی داشته باشد.

وی افزود: در فصل زمستان افت فشار گاز را داریم که دائما از طرف وزارت نفت هشدار کنترل مصرف دریافت می نماییم که نمی توانیم گاز مورد نیاز کشور را تامین نماییم که در این صورت وزارت نفت، گاز مورد نیاز کشور را از نیروگاه ها وصنایع تامین می کند. بدین سبب نیروگاه ها از سوخت جایگزین که سوخت مازوت است استفاده می نمایند که افزایش آلودگی هوا را به دنبال دارد.

حناچی افزود: آلوده ترین ماه های سال به سبب سکون جریان هوا آذر و دی ماه است که جریان باد و کنترل آلاینده ها می تواند این شرایط را بهبود بخشد.


وی ادامه داد: روش های جدید اعمال شده در محاسبه فاکتورهای کیفیت هوا نشان میدهد که در محاسبه ها بیشتر از قبل سخت گیری می شود و اکسید گوگرد در سال ۹۹ نشان دهنده این است که با افزایش so۲ رابطه معناداری دارد و سبب افزایش آلودگی هوا و بوی نامطبوع در تهران می شود.

شهردار پیشین تهران با اشاره به اینکه در سال ۹۹ دو دوره ۶روزه ناسالم در تهران ثبت شده و در صورت کنترل نشدن سبب وخیم شدن اوضاع می شود، اظهار نمود: در مقایسه ماهانه دما بین سالهای ۹۸ و ۹۹ جریان باد تاثیر مستقیمی در کنترل آلودگی هوا دارد و در پاییز و زمستان جریان باد می تواند آلودگی هوا را کنترل کند.

وی با اشاره به کشور « چین» در بحث کنترل آلودگی هوا اظهار داشت: در دنیا روش های فراوانی برای کنترل آلودگی هوا درحال پیگیری است. چین یکی از کشورهایی است که در سازمان ملل بعنوان یک پدیده از آن یاد می شود.

حناچی در آخر اظهار داشت: در پکن از شدت آلودگی هوا مردم همیشه ماسک می زدند؛ اما روش هایی را اعمال کردند که توانستند آلودگی هوا را کنترل کنند.




1400/10/27
22:48:03
0.0 / 5
937
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد