رئیس دانشكده منابع طبیعی دانشگاه تهران:
برای نجات زاگرس از سازمان ملل کمک بگیریم
به گزارش بکسیها، البرز رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران با اشاره به از میان رفتن هزاران هکتار جنگل در سال، اظهار داشت: برای نجات زاگرس به تصویب سند مدیریت پایدار زاگرس و استفاده از کمک صندوق اقلیم سبز سازمان ملل نیاز داریم.
مقداد جورغلامی در گفت و گو با ایسنا درباره ی نقش انسان در تخریب رویشگاه های زاگرس اظهار داشت: سالانه هزاران هکتار از جنگلها به علت تامین سوخت، چرای بی رویه، و پروژه های عمرانی غیرمسئولانه توسط انسان ها تخریب می شود.
وی اضافه کرد: جنگلها و درختان راهکارهای کم هزینه ای برای بحران های آب وهوایی و تنوع زیستی ارائه می دهند و بخشی جدایی ناپذیر از دگرگونی به سوی سیستم های کشاورزی-غذایی کارآمدتر و پایدارتر هستند.
جور غلامی اضافه کرد: توقف جنگل زدایی و احیاء جنگلها می تواند انتشار جهانی گازهای گلخانه ای را کاهش داده و کربن را از اتمسفر جذب نماید.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران بیان کرد: جنگل های زاگرس به تنظیم بارندگیها و کاهش رویدادهای جدی آب وهوایی کمک می نماید. این کارکردها، این جنگلها را به عنصری ضروری برای سازگاری و تاب آوری در مقابل تغییرات آب وهوایی مبدل کرده است.
وی عنوان کرد: قطع انتشار گازهای گلخانه ای، حفظ جنگلها و ترویج جنگل کاری یکی از ساده ترین و مقرون به صرفه ترین راه ها برای روبرو شدن با تغییرات آب و هوایی است. بدین سبب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت که مورد تأکید جدی مقام معظم رهبری است، در این جهت بوده و امیدواریم با مشارکت همه دست اندرکاران به نتیجه مطلوب برسد.
جورغلامی به اقتصاد سبز به عنوان راه حل توسعه پایدار جنگلها اشاره نمود و اضافه کرد: توسعه اکوتوریسم مانند مسیرهای پیاده روی و بوم گردی و تولید زغال از پسماندهای کشاورزی بجای قطع درختان از راهکارهایی است که در قالب سیستم اقتصاد سبز برای توسعه پایدار جنگلها می توان طراحی کرد.
وی بر ضرورت به کارگیری تکنولوژی های جدید مانند استفاده از پهپادهای شناسایی آتش سوزی، سامانه های آبیاری هوشمند و بانک ژن دیجیتال تأکید و اظهار داشت: سرعت بالای تغییرات و فوریت روبرو شدن با چالش های اقلیمی، مستلزم راهکارهای خلاقانه، منعطف و قابل گسترش است. بنابراین، استفاده از خلاقیت انسانی و پذیرش نوآوری؛ همچون در بخش جنگل امروزه امری اجتناب ناپذیر است.
وی به اهمیت نوآوری برای حفاظت، احیاء و توسعه پایدار جنگلها اشاره نمود و اظهار داشت: نوآوری، شتاب دهنده ای حیاتی برای تحقق اهداف کلان مدیریت پایدار جنگلها است که با افزایش راندمان و پایداری اقتصادی، اجتماعی و محیط زیستی از برنامه های سازگاری با اقلیم حمایت می کند.
جور غلامی اضافه کرد: نجات زاگرس نیازمند همبستگی ملی و فرامرزی است. دراین خصوص تشکیل ائتلاف بین المللی، استفاده از صندوق اقلیم سبز سازمان ملل برای جذب سرمایه گذاری، اصلاح قوانین و تدوین و تصویب سند مدیریت پایدار جنگل های زاگرس می تواند از اقدامات موثر دراین خصوص باشد.
رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران تصریح کرد: این راهبردها نشان میدهد که حفظ جنگلها هم اکنون، نیازمند عبور از مدیریت واکنشی به سوی مدیریت پیشگیرانه مبتنی بر دانش اکوفیزیولوژیک است.
منبع: بكسیها
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب