لزوم تغییر طرح تفصیلی متناسب با تحولات شهر
بكسیها: معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران در مورد سرانجام بازبینی طرح تفصیلی شهر تهران توضیحاتی را ارائه نمود.
عبدالرضا گلپایگانی در گفتگو با ایسنا، در مورد سرانجام بازبینی طرح تفصیلی شهر تهران با اشاره به اینکه بررسی کلیت طرح برعهده یکی از دانشگاه ها گذاشته شده است، اظهار داشت: بر این اساس، تیم تحقیقاتی در حال صدمه شناسی روندهای طی شده بعد از تصویب و ابلاغ طرح تفصیلی فعلی در شهر است تا کاستی و نقصها طرح فعلی مشخص شود.
وی با اشاره به اینکه برپایه این مطالعات، روش بازبینی در طرح تفصیلی شهر تهران پیشنهاد می شود، افزود: همینطور در این راستا یک تیم هدایت و راهبری هم با حضور چند تن از متخصصان به انجام کار، نظارت می کنند.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران با تاکید بر اینکه معتقدیم تمام نظامات طرح تفصیلی فعلی که در شهر حاکم است احتیاج به بازبینی مدام دارد، اضافه کرد: طرح تفصیلی می بایست با عنایت به تحولات شهر تغییر کند و متناسب با تغییرات، برنامه ها هم قابلیت اجرایی داشته باشند.
گلپایگانی اضافه کرد: یکی از ایرادات و مسائل جدی طرح فعلی که مردم با آن دست به گریبان هستند، بحث پهنه سکونت است، باتوجه به اینکه عمده ساخت وسازهای مسکونی در این پهنه است، اجرای برخی ضوابط طرح تفصیلی همچون تعداد طبقه ها و رعایت خط آسمان و... باعث ناهمگونی در سیمای شهری شده و فضای ناخوشایندی را بوجود آورده است، این بخش هم به صورت جداگانه در حال تجدید نظر است و کارشناسان بلوک به بلوک شهر را از این منظر بررسی نموده و امید است این مهم را بتوان تا انتهای خرداد ماه در کمیسیون ماده 5 مورد رسیدگی و تصویب قرار داد.
وی در تشریح مشکلات بوجود آمده در پس برخی ضوابط و مقررات طرح تفصیلی موجود در پهنه مسکونی افزود: با اصلاح این فرآیند در نظر داریم که سیمای منسجم تری در شهر ایجاد شود، در همین راستا امکان دارد در بعضی محله ها به خصوص در شمال تهران که طی سالهای گذشته رغبت ساخت و ساز بیشتر بوده، تراکم ساختمانی کمتر شده یا ساخت و ساز در بعضی قطعات بزرگ مقیاس به نفع هماهنگ تر شدن فضای شهری، کاهش پیدا کند.
گلپایگانی اضافه کرد: این ضوابط سبب شده، در یک گذر، ساختمان هایی با طبقات مختلف ساخته شود، این آشفتگی باعث ایجاد حس تبعیض و نارضایتی در میان مردم شده است، بگونه ای که همواره از ما می پرسیدند؛ چگونه در یک معبر هم خانه های چهار طبقه، هم پنج و شش و هفت طبقه وجود دارد؟ این مساله علاوه براینکه چهره شهر را ناهمگون کرده، سبب ایجاد حس نابرابری در شهروندان هم شده است و بارگذاری و تعیین تعداد طبقه بر املاک، برآیند وضعیت سرانه های خدمات در هر بخش شهر، وضعیت گذربندی، ظرفیت های زیست محیطی، نزدیکی به شبکه حمل و نقل همگانی، دید و منظر، پیشینه تاریخی و اجتماعی هر محله است و اندازه قطعه به تنهایی ملاک درستی نیست.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب