غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه را می افزایند

غذاهای فوق فرآوری شده احتمال مبتلا شدن به سرطان ریه را می افزایند

بکسیها: متخصصان می دانند که مصرف زیاد غذاهای فوق فرآوری شده برای سلامتی مضر است و تحقیقات جدید نشان داده است که این غذاها می توانند خطر مبتلاشدن به سرطان ریه را بالا برند.



به گزارش بکسیها به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، پژوهشگران خاطرنشان کردند که علاوه بر این واقعیت که غذاهای فوق فرآوری شده اغلب سرشار از نمک، شکر و چربی هستند، افرادی که مقدار زیادی از این غذاها را مصرف می کنند، کمتر غذاهای سالم تر و ضد سرطان مصرف می کنند.
تیمی به رهبری «یونگ ژونگ وو»، از بیمارستان سرطان چونگ کینگ چین تصریح کرد: «مصرف کم غذاهای کم فرآوری شده مانند میوه ها، سبزیجات، ماهی و غلات کامل با افزایش ریسک سرطان ریه مرتبط می باشد.»
غذاهای فوق فرآوری شده عمدتا از مواد استخراج شده از غذاهای کامل، مانند چربی های اشباع، نشاسته و قندهای افزودنی، تولید می شوند. آنها همین طور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها.
به عنوان مثال میتوان به کالاهای پخته شده بسته بندی شده، غلات شیرین، محصولات آماده مصرف یا آماده گرم کردن و برش های سرد اغذیه فروشی اشاره نمود.
مصرف غذاهای فوق فرآوری شده هم اکنون با ۳۲ مشکل سلامت، همچون بیماریهای قلبی، چاقی، دیابت، تعدادی از انواع سرطان و افسردگی مرتبط دانسته شده است.
این مطالعه جدید امکان دارد سرطان ریه، قاتل اصلی سرطان، را به این لیست اضافه کند.
تیم مطالعه، داده های آزمایش های غربالگری سرطان پروستات، ریه، روده بزرگ و تخمدان (PLCO) ایالات متحده را بررسی کرد.
این آزمایش ها میزان بروز سرطان و مرگ و میر ناشی از آنرا بین سالهای ۱۹۹۳ تا ۲۰۱۸ برای ۱۵۵۰۰۰ فرد مسن پیگیری کردند. حدود ۱۰۲۰۰۰ نفر از شرکت کنندگان پرسشنامه های دقیقی در مورد رژیم غذایی پر کردند که غذاها را بصورت زیر طبقه بندی می کرد: فرآوری نشده یا با حداقل میزان فرآوری؛ حاوی مواد اولیه فرآوری شده؛ فرآوری شده؛ و فوق فرآوری شده.
وقتی صحبت از غذاهای فوق فرآوری شده شد، پژوهشگران خصوصاً بر خامه و همین طور پنیر خامه ای، بستنی، ماست یخ زده، غذاهای سرخ شده، محصولات پخته شده، تنقلات شور، غلات صبحانه، نودل فوری، سوپ ها و سس های آماده، مارگارین، شیرینی جات، نوشابه ها، نوشیدنی های میوه ای شیرین شده، همبرگر رستورانی / فروشگاهی، هات داگ و پیتزا تمرکز کردند.
به طور متوسط، بزرگسالان آمریکایی که در این مطالعه نام نویسی کرده بودند، روزانه سه وعده غذای فوق فرآوری شده مصرف می کردند که اغلب گوشت های فراوری شده و نوشابه های گازدار یا نوشابه های رژیمی بود.
گروه مطالعه تصریح کرد که در طول یک دوره پیگیری متوسط ۱۲ ساله، ۱۷۰۶ مورد جدید سرطان ریه تشخیص داده شد.
این تحلیل و بررسی نشان داد که حتی بعد از درنظر گرفتن عوامل خطر رایج سرطان ریه مانند سیگار کشیدن و کیفیت پایین رژیم غذایی، افرادی که در ۲۵ درصد بالای مصرف روزانه غذاهای فوق فرآوری شده قرار داشتند، ۴۱ درصد بیشتر احتمال ابتلاء به سرطان ریه داشتند.
محققان خاطرنشان می کنند که با افزایش مصرف این غذاها، میزان مصرف غذاهای تازه و سالم نیز کاسته می شود.
محققان گفتند: «این یافته ها باید توسط سایر مطالعات در مقیاس بزرگ در جمعیت ها و محیط های مختلف تأیید شود، اما اگر رابطه ی علیتی تأیید شود، محدود کردن روند مصرف غذاهای فوق فرآوری شده در سطح جهان می تواند به کاهش بار سرطان ریه کمک نماید.» به طور خلاصه، آنها همینطور حاوی دامنه وسیعی از افزودنی ها هستند تا آنها را خوشمزه تر، جذاب تر و ماندگارتر کنند، همچون رنگ ها، امولسیفایرها، طعم دهنده ها و تثبیت کننده ها. بطور متوسط، بزرگسالان آمریکایی که در این مطالعه نام نویسی کرده بودند، روزانه سه وعده غذای فوق فرآوری شده مصرف می کردند که اغلب گوشت های فراوری شده و نوشابه های گازدار یا نوشابه های رژیمی بود.


منبع:

1404/05/25
13:36:52
0.0 / 5
15
تگهای خبر: فروشگاه , كیفیت , متخصص , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد