رئیس سازمان بازرسی كل كشور:

از صبوری مردم خوزستان احساس شرمندگی كردم

از صبوری مردم خوزستان احساس شرمندگی كردم

بکسیها: رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار داشت: از این همه صبوری و تحمل و بزرگواری مردم خوزستان احساس شرمندگی کردم.



به گزارش بکسیها به نقل از مهر، حجت الاسلام حسن درویشیان ظهر چهارشنبه در نشست با مدیران آبادان و خرمشهر با موضوع مشکلات آب و فاضلاب، اظهار نمود: جای جای این سرزمین خرمشهر و آبادان خصوصاً خرمشهر جای شهدا و مخلصینی است که برای دفاع از اسلام و انقلاب اسلامی بدون هیچ چشمداشتی حضور پیدا کردند؛ هرچه خدمت به این مردم و این سرزمین خصوصاً منطقه ای که پیشانی و جلودار مقابله با دشمن بعثی بوده است، صورت گیرد ولی باز هم کم است.
وی اضافه کرد: واقعاً بعنوان یک شهروند و بعنوان یکی از مسئولان کشور باید بگویم که نسبت به صبوری، تحمل و بزرگواری مردم خوزستان احساس شرمندگی کردم؛ از این همه مشکلاتی که دارند اما نسبت به نظام و ولایت ایستاده اند و در مقابل دشمن همچنان جلودار هستند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: قوه قضائیه در این دوره جدید با یک نگاه متفاوتی نسبت به مسائل کشور ورود کرده است با آنکه خیلی از این موضوعاتی که قوه قضائیه به آنها وارد می شود، وظیفه ذاتی آن نیست.
درویشیان افزود: وظیفه دستگاه قضائی رسیدگی به شکایات، دعاوی و مبارزه با فساد است و سازمان بازرسی کل کشور در این دوره یکی از اولویت ها و ماموریت هایش مبارزه جدی با فساد است؛ فساد به مفهوم اهم کلمه هم شامل فعل های خسارت آور و هم ترک فعل هایی است که بیشتر از فعل های خلاف سبب خسارت به کشور می شود.
برخورد با همه کسانی که در دوره های مختلف سهل انگاری کرده اند
وی اظهار داشت: بنای قوه قضائیه و سازمان بازرسی بر این است که به صورت جدی نسبت به دستگاهها و مسئولان و کسانی که وظایفی را در گذشته حتی اگر ۵ سال قبل داشته اند اما این وظایف را از روی سهل انگاری و بی توجهی انجام ندادند و سبب نابسامانی در کشور شدند، برخورد کند.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: مأموریتی که ریاست دستگاه قضائی در زمینه آب گرفتگی و فاضلاب و خسارت های ناشی از آن به من داد، در حکم آن تصریح شد که بررسی انجام بشود و با افرادی که قصور و کوتاهی داشته اند، برخورد شود؛ در شهرهایی مثل اهواز و بندر امام بررسی و بازدیدهایی داشتیم و افرادی هم شناسایی شدند.
درویشیان اظهار داشت: خودم اصرار داشتم که وضعیت آبادان و خرمشهر را هم مورد بازدید قرار دهیم و به گزارش خود اضافه کنیم؛ همانطور که مسئولان بومی اشاره کردند مشکلات آب و فاضلاب تنها مربوط به اهواز، بندر امام خمینی و ماهشهر نیست بلکه مربوط به کل استان خوزستان است و اگر جایی خسارت وارد نشده و یا در فضای مجازی منعکس نشده است، دلیل بر نبود مشکل نیست شاید مشکلات در بارندگی های آتی ایجاد شود.
وی با اعلان اینکه باید مسائل را به صورت اساسی به دو بخش تقسیم کرد، اضافه کرد: یکی اقدامات ضروری، فوری و موقت است که اگر حادثه و مشکلی پیش آمد قسمتی از آنها با فوریت دنبال شود؛ بخش دیگر در طولانی مدت و با یک برنامه مدون دنبال شود، یکی از ضعف هایی که معتقد هستیم در نظام برنامه ریزی کشور وجود دارد، نبود برنامه مدون و سند توسعه شهرها و بروز نبود اسناد بالادستی و تحقق نشدن بعضی از قوانین است.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهار نمود: سه درصد از درآمدهای نفت یک درصد مربوط به مناطق نفت خیز و دو درصد مربوط به مناطق کمتر توسعه یافته است که بخش قابل توجهی از استان خوزستان هم کمتر توسعه یافته و هم نفت خیز است، یعنی یک مصلحتی برای وضع این قانون بوده است.
درویشیان افزود: این درصدی که از حق آلایندگی تعیین شده است فقط در واحدهای آلاینده به خصوص در بندر ماهشهر وجود دارد که سهم استان دراین زمینه محقق نشد و یا به اندازه مصوب پرداخت نشده است؛ از محل سه درصد نفت سال ۹۷، حدود ۳۴ درصد و سال گذشته، ۲۰ درصد و امسال فقط ۱۲ درصد پرداخت شده است؛ سال قبل بیش از یک هزار میلیارد و امسال بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان محاسبه شد که اعداد قابل توجهی است.
سال ها حق خوزستان از آلایندگی پرداخت نشده است
وی افزود: سال هاست که حق خوزستان از آلایندگی پرداخت نشد و جمع آن با جرایم بین ۲۳ هزار میلیارد تومان است که حتی اگر ۵۰ درصد این حق پرداخت می شد دیگر خیلی از مشکلات امروز در سطح استان خوزستان وجود نداشت.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر اینکه منطقه آزاد باید در امور اجتماعی کمک نماید، بیان کرد: در منطقه کمپ بی بندر امام که قابل سکونت نبود ۶۰۰ خانوار زندگی می کرد که ضمن مشکلات فاضلاب اصلاً قابل سکونت نیست و خانوارها حتی بدیهیات اولیه زندگی را نداشته اند و بنا شد تا منطقه ویژه پتروشیمی هزینه ساخت این منطقه و همین طور منطقه گاما را متقبل شود.
درویشیان تاکید کرد: پتروشیمی ها همان گونه که از امکانات استان استفاده و آلودگی ایجاد می کنند باید به مردم نیز کمک کنند؛ منطقه آزاد نیز باید کمک هایی دراین زمینه داشته باشد.
وی اشاره کرد: مهم ترین مشکل خوزستان برمبنای آمار نرخ بیکاری که رسماً اعلام می شود ۱۴.۵ درصد و غیررسمی حدود ۲۵ درصد است؛ با توجه به این امکانات، منطقه آزاد و پتروشیمی ها در استان ظرفیت های اشتغال بالایی هست و خیلی مایه تأسف است که آمار بیکاری این طور در خوزستان بالا باشد.
رئیس سازمان بازرسی کل کشور اضافه کرد: برخی نقاط با ظرفیت های پایین اشتغال ولی آمار بیکاری آنها کمتر از ۱۰ درصد است؛ معتقد هستیم اگر اشتغال در خوزستان حل شود، درآمد افزایش و معضلات ناشی از بیکاری در استان نیز کاهش پیدا می کند؛ این امر از حقوق عامه است و اگر قوه قضائیه پیگیری می کند به خاطر این است که باید نسبت به احیای حقوق عامه اقدام نماید و باید یک بستر را برای اشتغال مردم فراهم نماییم، آنها به دنبال صدقه نیستند بلکه به دنبال اشتغال زایی هستند که یک حق مسلم است.
درویشیان بیان کرد: مطالعاتی درباب آب سطحی استان خصوصاً شهرهای با اولویت که حتما این شهر هم جزو اولویت ها است، در یک زمان بندی اعلامی باید انجام و نسبت به اجرای پروژه آب های سطحی و همین طور طرح جامع فاضلاب اقدام گردد.
وی افزود: در جلسه استانداری اقدامات لازم را در زمینه پیش بینی تهیه تجهیزات و امکانات برای جلوگیری از بروز بحران و معرفی محلی برای تامین منابع آن اعلام کردیم؛ پیشنهادهای قانونی که امکان اجرای آن وجود دارد، دستگاه های اجرائی مکلف به اجرای آن هستند؛ برمبنای بررسی های کارشناسی پیشنهادها حل مشکل فاضلاب و شبکه آب های سطحی را در گزارش ها خود منعکس می نماییم و پیگیری های لازم را برای استان خوزستان انجام می دهیم.
مدیر منطقه آزاد اروند در بازداشت است
رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به اینکه قسمتی از اقدامات دارای فوریت باید با کمک منطقه آزاد دنبال شود، اظهار داشت: هرچند که فعلاً وضعیت مدیر منطقه آزاد اروند قمر در عقرب است و به خاطر گزارش سازمان بازرسی، در بازداشت است ولی مسئولیت مهمی بر عهده این سازمان قرار دارد که باید به وظایف خود دراین زمینه عمل کند؛ انجام اقداماتی مثل رنگ آمیزی پل ها و نورانی کردن بعضی از خیابان ها از طرف شهرداری آن هم وقتی در بدیهیات مانده و حقوق پرسنل را پرداخت نکرده است، قابل قبول نیست.
درویشیان اضافه کرد: امسال ۳۷ میلیارد حق آلایندگی به شهرداری خرمشهر پرداخت گردید ولی وقتی پرداخت حقوق ماهانه به ۴ میلیارد تومان در ماه برسد، در چنین شرایطی باید از هزینه های غیرضروری خودداری شود؛ پس همه مسئولان و نمایندگان استان پیگیر مشکلات باشند و اگر این همنوایی محقق شود بطور قطع خیلی از مشکلات خوزستان حل می شود.


منبع:

1399/09/19
17:35:44
5.0 / 5
469
تگهای خبر: دستگاه , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد