معاون دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اعلام كرد

ابتلای سالانه ۲۰ میلیون نفر به سرطان در جهان

ابتلای سالانه ۲۰ میلیون نفر به سرطان در جهان

به گزارش بکسیها، معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به این که سرطان دومین علت مرگ و میر پس از بیماریهای قلبی عروقی است، اظهار داشت: سالانه حدود 20 میلیـون نفـر در جهان به سرطان مبتلا می شوند.



به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، محمدرضا سهرابی با اعلان اینکه پیشگیری و تشخیص سریع سرطان را یکی از اولویت های بخش سلامت است، اظهار داشت: در واحدهای بهداشتی ضمن آموزش خود مراقبتی، غربالگری سه سرطان شایع پستان، روده بزرگ و دهانه رحم به انجام می رسد.

وی با اعلان اینکه سرطان دومین علت مرگ و میر پس از بیماریهای قلبی عروقی است، اضافه کرد: در جهان سالانه حدود ۲۰ میلیـون نفـر به سرطان مبتلا می شوند.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره ی آمار مبتلاشدن به سرطان در ایران اظهار داشت: در کشور ما سـالانه بیـش از ۱۳۵هـزار نفـر مبتـلا بـه سـرطان می شـوند کـه تا سال ۱۴۲۰ این تعداد بیش از ۱۰۰ درصد افزایش خواهد داشت و آمار مبتلایان به بیـش از ۲۹۰هـزار نفـر در سال خواهـد رسـید.

سهرابی درباره ی سرطان های شایع نیز عنوان کرد: پس از سرطان های پوست(BCC & SCC)که شایعترین نوع سرطان در جهان هستند، بر طبق گزارش کشوری برنامه ملی ثبت سرطان (سال ۱۳۹۷ ) سرطان های پستان در زنان، روده بزرگ (کولورکتال)، پروستات در مردان و معده از سرطان های شایع در کشور می باشند.

این متخصص، افزایش امید زندگی، تغییر در شیوه زندگی و عوامل محیطی را همچون علت های افزایش تعدادی از سرطان ها در ایران و جهان عنوان نمود.

وی اضافه کرد: دراوایل دهه ۶۰ امید زندگی تقریباً ۵۸ سال بود اما هم اکنون این عدد برای مردان ۷۶ سال و در زنان ۷۸ سال است؛ هر قدر سن افراد بالاتر می رود شانس و فرصت بروز سرطان نیز بیشتر می شود.

سهرابی تغییر شیوه زندگی همچون استعمال دخانیات، مصرف غذاهای شور، چرب، پرکالری و کم تحرکی را از دیگر عوامل بروز سرطان دانست و اشاره کرد: این رفتارها بطور مستقیم یا غیر مستقیم در بروز سرطان ها نقش دارند به عنوان مثال عادت های غذایی نادرست، چاقی و اضافه وزن احتمال مبتلاشدن به برخی سرطان ها مانند پستان و روده بزرگ را بیشتر می کند.

وی استعمال دخانیات را یک رفتار پرخطر برشمرد و گفت امروزه دخانیات به عنوان با اهمیت ترین عامل خطر قابل اجتناب سرطان شناخته می شود.

به گفته معاون امور بهداشتی دانشگاه عوامل محیطی مانند افزایش مصرف سوخت های فسیلی و آلاینده ها و برخی عوامل شیمیایی زیان آور در محیط کار از دیگر علل بروز سرطان ها هستند.

سهرابی با اشاره به اهمیت موضوع پیشگیری و تشخیص سریع سرطان اظهار داشت: باوجود افزایش بروز سرطان در سالهای اخیر با روش های درمانی جدید بقای بیماران تا حدودی بهبود پیدا کرده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی اشاره کرد: علاوه بر درمان هــای موثرتری کــه امروزه در دسترس می باشد، افزایــش آگاهی مــردم و دسترسی به روش های تشـخیص زودهنـگام و غربالگری ها شانس شناسایی سرطان در مراحل اولیه و مداخلات و درمان های موثرتر سرطان ها را فراهم نموده است.

معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: بعد از بررسی های اولیه افراد مشکوک برای ارزیابی های تخصصی به سطوح بالاتر ارجاع داده می شوند.





منبع:

1402/11/26
13:40:23
0.0 / 5
453
تگهای خبر: آموزش , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد