مدیركل مدیریت بحران استان تهران عنوان كرد
آخرین وضعیت موجودی دریاچه های پنج سد تامین كننده آب تهران
بکسیها: مدیرکل مدیریت بحران استان تهران اظهار داشت: میزان موجودی دریاچه های ذخیره پشت دیواره پنج سد تامین کننده آب تهران تا هفته گذشته خوب بوده است.
منصور درجاتی در گفت و گو با ایسنا، در تشریح روند تمهیدات مقابله با خشکسالی در امسال، اظهار داشت: آنچه که مسلم است امسال باتوجه به ۱۶ درصد کاهش ریزش جوی فروردین سال جاری نسبت به زمان مشابه آن در سال گذشته، میزان نزولات جوی با میزان آن در سال قبل قابل مقایسه نخواهد بود. در حقیقت میزان بارشی که تا حالا داشتیم با سال قبل تفاوت بسیار داشته و در سال ۹۹ نیز بارش کمتری نسبت به سال ۱۳۹۸ داشتیم. به همین دلیل شایعاتی مطرح شده بود که سدها به میزان زیادی خالی هستند در صورتیکه این مساله از اساس حقیقت ندارد و وضعیت سدها چندان نامناسب نیست. در حقیقت میزان موجودی دریاچه های ذخیره پشت دیواره پنج سد تامین کننده آب آشامیدنی تهران تا هفته گذشته خوب بوده است.
وی ادامه داد: کمبود بارش داریم؛ ولی در سدها به میزانی که ذخیره حوضچه ی آنها کم شود، می توان با افزایش ورودی به سد و کاهش خروجی میزان ذخیره را حفظ کرد؛ پس در صورت بارش کافی، سد با تقویت بهتری به کار خود ادامه می دهد.
به گفته ی ایشان، برمبنای اعلام سازمان هواشناسی تا حالا شرایط مناسبی در بارش ها نداشته ایم و برآورد کارشناسان مربوطه این است که امسال به شکل چشم گیری کاهش ریزش های جوی را تجربه خواهیم کرد.
وی درباره عدم بارش ها و خسارت به بخش کشاورزی و نحوه کمک به این بخش اظهار داشت: جبران خسارت کشاورزان برمبنای قانون مشخص شده و بصورت سراسری با ارزیابی خسارت بین کشاورزان توزیع می شود. زمان وارد آمدن خسارت در وضعیت خشکسالی و تَرسالی می بایست در سامانه مخصوص "سجاد"که توسط جهادکشاورزی و برنامه و بودجه طراحی شده توسط عوامل ادارات ذیربط شهرستان متبوعه تا فرمانداری ها و سپس بوسیله مدیریت بحران استان اقدام نمایند و با ثبت مشخصات نسبت به ستاندن خسارات اقدام نمایند.
وی افزود: به همین دلیل قرار شد افرادی که برای امور کشاورزی وام دریافت کرده اند و با کمبود ریزش های جوی خسارت می بینند، نیازمند در نظر گرفتن تمهیدات ویژه هستند که باید با تامین منابع مالی محقق شود، به این صورت که برای بازپرداخت تسهیلات به کشاورزان مهلت داده شود.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه هر چه آب را در بالا دستها مهار نماییم در حقیقت کمبود بارش را تا حد بالایی می توانیم جبران نماییم اضافه کرد: بخش خیلی از خسارت های وارده به سبب عدم مهار سیلاب های دفعی است یعنی آب های سطحی که یک بار بصورت سرعتی ایجاد می شوند. خوشبختانه تا حالا در تهران ۵۴۰ کیلومتر کانال لایروبی شده و در بیرون از شهر تهران نیز با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان سازه های آبخیز جدید به وجود آمده است.
وی اشاره کرد: سعی شده در سطح استان تهران با هم افزایی دستگاه های مختلف از منابع مالی و انسانی و تجهیزات بهترین بهره گرفته شود؛ به همین دلیل مقرر شده است شهرداری تهران در محل هایی که کانال سرپوشیده وجود دارد، با تمهیداتی مشکل گذر آب های سطحی و روان آبهای کانال ها را مرتفع نماییم.
منبع: baxiha.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب